Fagartikler

«Det du skriver om kosthold fungerer like godt for meg og kona som for spillerne» (trener).

«Hvor finner jeg tips om organisering og inndeling av lag?» (trener på et av våre kurs). «Du finner noen artikler som forhåpentligvis kan være til hjelp på fotballforkids.no» (svar fra oss).

“In Italy we have a very good tactical culture and our players are well trained in various systems and they are prepared to adapt” (Marcello Lippi).

Jeg har skrevet rundt 50 fagartikler om norsk fotball, spillerutvikling, trening etc., og de fleste av disse finner dere her. Mange av disse er svært korte og gode praktiske verktøy for fotballtrenere, mens andre er mer omfattende. Dessuten publiserer jeg også mine vitenskapelige avhandlinger, og et utdrag av kunnskapsboken min (se bilde og lenke under). Fagartiklene systematiseres i fire kategorier, og du finder dem i toppmenyen under «Fagartikler» eller ved å følge linkene her:

  1. Barne og ungdomsfotball. https://www.fotballforkids.no/fagartikler/barne-og-ungdomsfotball/
  2. Fotballkunskap. https://www.fotballforkids.no/fagartikler/fotballkunnskap/
  3. Trening og kosthold. https://www.fotballforkids.no/fagartikler/trening-og-kosthold/
  4. Diverse. https://www.fotballforkids.no/fagartikler/diverse/

Min kunnskapsbok om fotball og fotballferdigheter er på nesten 900 sider, og jeg våger å påstå at jeg er den eneste i verden som har gjort noe lignende. Det konkrete arbeidet med å skrive den tilsvarer rundt 10 000 timer. I tillegg bygger boka på kunnskapen fra min mellomfagsoppgave, hovedfagsoppgave og A-lisensoppgave. Tar jeg med tiden brukt på disse oppgavene tilsvarer jobben 10 års fulltidsjobb. En egen lenke til utdrag av boken finnes mellom bildene.

Kunnskapsboka om fotball: Kunnskapsboka om fotball – Utdrag 2018 (K.H.C.)