Fotball og korona

Ønsker du tips, veiledning eller praktisk trening for dine spillere eller ditt/dine barn under koronakrisen?

Selv om det er klare begrensninger på fotballaktivitet betyr ikke det at spillere ikke kan lære nye og bedre ferdigheter i den perioden vi er inne i nå. For å bli virkelig god kreves det mye egentrening. ”En spiller må trene fire til fem timer hver dag fra han er syv til 17 år” (Marcelo Bielsa). Ferdigheter som barn bør prioritere er ballkontroll, føring og finter. I tillegg kan de trene koordinasjon, agiligty og hurtighet ved bruke av koordinasjonsstige eller markører. Ungdom bør prioritere langpasninger og 1.touch. Sistnevnte betyr å øve på både flyttouch, limtouch, Zidane-nedtak og Iniesta-medtak. To fantastiske øvelser for ungdom er 1) Salt & Pepper og 2) Sepak futvolley. I tillegg kan ungdom med fordel trene koordinasjon som nevnt ovenfor, samt skadeforebygging, basistrening og utholdenhetstrening. Jeg har allerede laget flere treningsopplegg for barn og ungdom, og om noen ønsker tips eller praktisk trening på feltet er det bare å ta kontakt her https://www.fotballforkids.no/?page_id=13