Noen viktige spørsmål om aldersbestemt fotball

Når kommer NFF til å innføre lavt press/pressfri sone eller 5m fra 16m i de yngste 11’er klassene? Selv har jeg 10 års strålende erfaring med å innføre pressfri sone/lavt press ved målspark i 14- og 15-årsklassene. Ajax har gjort grep her for lenge siden, og NFF kommer til å innføre en endring her før eller siden. For hva er vitsen med å tape 10-0 fordi ingen på laget klarer å sparke ballen lengre enn 25m og motstanderen presser høyt i en K-2-4-4 formasjon? Hvor spesifikk trening er dette for begge lag? Ser det sånn ut i junior- og voksenfotballen?

I tillegg, hadde det ikke vært bedre å arrangert seriespill i 5’er og 7’er fotball som turnering hver 3.-4.uke? Da fikk alle spilt 3-4 kamper på en dag og trent godt i mellom turneringene, samt sluppet å kjøre 1 time hver vei for å spille 20 min.