Rosenborg, fotball og floskler

Jeg gjennomførte nettopp en liten kampanalyseundersøkelse av Rosenborg og skrev en liten kronikk. Et lite utdrag og hele artikkelen kan leses her:

Personlig har jeg full tillit til trenere, spillere og ansatte rundt laget i Rosenborg og alle lag i tilsvarende situasjon. Hvis de får tid og støtte fra omgivelsene vil de begynne å vinne kamper igjen. Internt jobbes det også hardt med konkrete tiltak. Samtidig er det nok alltid mulig å bli mer konkret og/eller å benytte en mer effektiv opplæring. I tråd med dette argumenteres det her for at en av de største utfordringene innenfor fotball er en generell og overflatisk quick-fiks kultur som i liten grad ønsker å benytte fotballkunnskap og objektive mål på fotballferdigheter. I tillegg kan det virke som at folk synes at teamwork, hardt arbeid og konkretisering er usexy. Framfor å la trenere og spillere få litt mer tid, forlanger ofte omgivelsen en brøleape med medalje i floskel VM. Mon tro om de diskuterer selvtillit, vendepunktsoperasjoner og brøling på St. Olav også for å øke behandlingsgraden av ulike kreftformer.