Trenerskolen del 3

Trenerskolen del 3 – Planlegging

Utfordringen for å få gjennomført gode treninger er ofte at vi ikke har tid til å planlegge. Dårlig planlegging resulterer som regel i dårlig organisering. Så langt har fokuset vært å sette opp bane for spill/kamp før treningen starter eller i løpet av de fem første minuttene, samt å starte med kamp/spill senest midt i treningen. I tillegg skal vi dømmes på lavt press i barnefotballen ved keeperes ball (målspark/5m og når keeper holder ballen i hendene).

For å ha godt planlagte og forberedte treninger uansett rammebetingelser, og dermed god organisering og bedre fokus hos spillerne, er det lurt å planlegge. Disse tre planene anbefales: 1) periodeplan, 2) øktmal/øktmodell og 3) fordeling av arbeidsoppgaver på trening. Se eksempel under «Øvelser og økter».