Ballbesittelse i VM 2018

Jeg gjennomførte en kampanalyseundersøkelse om VM i fotball i Russland i 2018. Formålet med denne lille kampanalyseundersøkelsen var å se på sammenhengen mellom; 1) ballbesittelse og effektivitet (kamputfall), 2) pasningssikkerhet og effektivitet, 3) mest ballbesittelse og tilbakelagt distanse og 4) tilbakelagt distanse og effektivitet. På den måten kan vi si noe om hvilken sammenheng det er mellom det å ha ballen mest, å løpe mest eller å ha høyest pasningssikkerhet i forhold til seier, uavgjort eller tap. Resultatene indikerer at verken ballbesittelse, pasningssikkerhet eller tilbakelagt distanse er særlig avgjørende for sluttresultatet i de 64 kampene i VM 2018. Hele forskningsartikkelen kan leses her og under fanen «Fagartikler – Fotballkunnskap». Ballbesittelse og tilbakelagt distanse