Marginer i toppfotball – Artikkel 2: Valg med ball

“Behind every kick of the ball there has to be a thought” (Dennis Bergkamp).

Dette er egentlig den andre artikkelen i trilogien om valg i fotball, selv om jeg skrev denne til slutt. Valg er nært knyttet til individuell taktikk og det mange kaller taktiske ferdigheter. Spillere foretar bevisste eller ubevisste valg hele tiden, og de kan deles inn i valg med ball offensivt, valg uten ball offensivt, og valg uten ball defensivt (Bergo et al. 2002; Carlsen 2016 & 2017b). Ved å lese denne artikkelen får du innsikt i hva valg med ball er, et forslag på hvordan vi kan analysere og øve på valg med ball, et utvalg konkrete ferdigheter relatert til valg med ball, og forståelsen av at det foreligger relativt store ferdighetsmarginer blant verdens beste fotballspillere. Her er en kort versjon av artikkelen.

https://www.fotballforkids.no/wp-content/uploads/2023/06/Betterfootballskills-Marginer-i-toppfotball-2-short.pdf